Over Ons
Wie ben ik?
Ik ben Roy Veracx en mijn passie voor horeca ontstond al op jonge leeftijd, toen ik gefascineerd was door de mensen die ons bedienden tijdens etentjes. Die interesse bracht me op mijn 12e naar Ter Groene Poorte in Brugge, waar ik mijn opleiding volgde. Tijdens mijn studies deed ik internationale ervaring op met stages in Frankrijk en Engeland.
Na mijn studies startte ik mijn carrière in Engeland, waar ik onder andere werkte bij het prestigieuze Hambelton Hall en Pennyhill Park Hotel & Spa. Hier behaalde ik samen met mijn team twee Michelinsterren en vijf AA rosettes. Tijdens deze periode ontdekte ik ook mijn liefde voor wijn en werkte ik drie jaar als sommelier, waarbij ik mijn kennis over wijnen uit de hele wereld uitbreidde.
Na bijna 11 jaar in Engeland, onder andere als front-of-house manager voor een Premier League club, besloot ik terug te keren naar België. Hier werkte ik als Maître d’ en eventmanager.
In 2021 begon ik bij Ernest Wijnboutique, waar ik me meteen thuis voelde. Toen ik de kans kreeg om eigenaar te worden, hoefde ik niet lang na te denken. Het is mijn droom om mijn passie voor wijn te delen met onze klanten en dat elke dag waar te maken.